Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsam patient sparkade och bet mot ambulanspersonal – anmäls till arbetsmiljöverket

En patient som först fick behandlas för att komma ur medvetslöshet blev plötsligt våldsam i samband med en ambulansfärd från Ockelbo. Nu har en anmälan till arbetsmiljöverket gjorts.

Annons

Mannen fick hämtas i medvetslöst tillstånd men kort efter att han vaknat till och de åkt i väg med ambulans blev han våldsam och föraren fick komma till undsättning till sin kollega i bakdelen av ambulansen.

I en avvikelserapport skriver personalen att mannen blev som tokig och försökte sparka, slåss och bitas. Personalen fick försöka hålla fast mannen tills polis och en till ambulansenhet kom till platsen.

Då mannen rivit ur sin venkateter hade mycket blod kommit i ambulansen och på personalens kläder, så han fick föras vidare med den andra ambulansenheten och en polis till Gävle.

Personalen misstänker att patienten tagit droger, med tanke på de starka humörsvängningarna.

På sjukhuset ska mannen återigen ha slitit ut sin kateter och avvikit.

Händelsen skedde i somras och är anmäld till arbetsmiljöverket. Personalen menar att patienten hade kunnat tillfoga dem skada eller kunnat förstöra ambulansbilen. De tror också att patienten hade kunnat skada sig själv rejält om de inte hållit tag i honom och om han sprungit ut på vägen framför en bil.

Arkivbild.

Mer läsning

Annons