Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionärer utbildar sig i trafiksäkerhet efter olycksvåg

Äldre bilförare har varit inblandade i ett antal allvarliga olyckor på sistone med skadade och omkomna medtrafikanter som följd. Nu kommer utbildningar att hållas för drygt 50 pensionärer från flera pensionärsorganisationer i Gävleborg.

Annons

I samband med olyckorna har debatten om krav på maxålder, körtester och hälsokrav för äldre fordonsförare varit aktiv i media.

Syftet med utbildningarna, som kommer att genomföras 5 september i Folkets Hus i Sandviken och 7 september på Forsa folkhögskola, båda dagarna mellan klockan 10 och klockan 15, är att pensionärerna ska kunna vidareutbilda sina trafiksäkerhetsombud och medlemmar i respektive länsorganisationer.

Utbildningsmaterialet har tagits fram i samarbete mellan NTF, SPF Seniorerna, PRO samt SKPF Pensionärerna. Utbildningsdagarna kommer att innehålla en aktuell trafiksäkerhetsinformation, utbildningen "Äldre i trafiken" och en kortare information i presentationsteknik.

FLER NYHETER:

Farah från Syrien fick jobb på Lantmäteriet: "Jag vill göra om min karriär med ett nytt språk"

För Plus-kunder: Gavlegårdarnas fastighet drabbad av vägglöss – fem lägenheter har anmält: "Lössen kan vandra mellan lägenheterna"

Insändare: Det är bara löjligt att köra för fort

För Plus-kunder: Bilfirma i Gävle åter anmäld efter tveksam bilaffär: "Om du kommer tillbaka så slår vi dig"

Plus: Så kan du läsa plus-märkta artiklar i din app

Plus: Så kan du läsa plus-märkta artiklar på gd.se

Mer läsning

Annons