Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis försökte preja personbil – man i 35-årsåldern från Sandviken döms till skyddstillsyn

Flera fordon tvingades väja när en man körde mot trafiken på Södra Kungsvägen och Atlasgatan i Gävle. Nu döms mannen till skyddstillsyn för grov vårdslöshet i trafik och en rad andra brott.

Annons

Det var i början på juni 2016 som en man i 35-årsåldern från Sandviken framförde en personbil på E4 i över 200 kilometer i timmen inom Uppsala län och Gävle kommun.

Mannen fortsatte sedan att överstiga den högsta tillåtna hastigheten på flera vägar i Gävle, bland annat på Spängersleden och Södra Kungsvägen. Flera fordon tvingades hålla långt till höger när mannen körde mot trafiken och i korsningen Österbågen/Atlasgatan var mannen på väg att köra rakt igenom en rondell sedan en polisbil gjort ett försök att preja personbilen. Mannen fortsatte att framföra fordonet med ett skadat hjul och var vid flera tillfällen över i mötande körfält.

En vecka tidigare framförde mannen en personbil på E4 i Stockholms län och Uppsala län utan att ha rätt till det och han hade då också 17 ampuller med olika typer av dopningsmedel.

Nu döms mannen, som sedan tidigare är dömd för liknande brott ett flertal gånger, till skyddstillsyn för grov vårdslöshet i trafik, något han själv nekat till, grov olovlig körning, ringa narkotikabrott samt ringa dopningsbrott.

Mer läsning

Annons