Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiska vilden Margareta Larssons plötsliga initiativ – lämnade in 34 motioner till riksdagen: "Känns inte så speciellt"

I våras bestämde sig Jimmie Åkessons svärmor, tidigare Gävlepolitikern Margareta Larsson, för att göra comeback i politiken efter ett och ett halvt års frånvaro.

Annons

Sen dess har hon gjort ett ganska anonymt intryck – tills i tisdags, då hon lämnade in 34 motioner i riksdagen.

– Det känns inte så speciellt att vara tillbaka faktiskt. Förvånansvärt lite. Jag upplever inget särskilt, säger Margareta Larsson till Dagens Nyheter.

Margareta Larsson bor i Sölvesborg, sitter på en av Sverigedemokraternas riksdagsplatser, men är politisk vilde sedan 2015 då hon hamnade på kollisionskurs med partiet och hennes partikollegor.

LÄS MER: Margareta Larsson lämnar SD – blir politisk vilde

Fd Gävlepolitikern Margareta Larsson, politisk vilde i riksdagen.

I en intervju med Gefle Dagblad i somras berättade hon att hon inte kommer att ställa upp för någon mer mandatperiod, men att hon vill utnyttja det sista året till att skriva motioner som hon hoppas kan influera andra riksdagsledamöter.

De motioner hon nu lämnat handlar främst om socialpolitiska frågor och läkemedelsfrågor.

– Jag höll ju på lite grann med alternativa behandlingar själv och tycker att det är viktigt. Det är lite det som gör att jag är intresserad av att vilja driva vissa frågor, säger hon till DN.

Dagens Nyheter berättar att det högsta antalet motioner någon enskild ledamot stått för det här årets motionstid är de 121 motioner Sverigedemokraten Markus Wiechel stod för. Totalt lämnades 3 312 motioner in av de 349 ledamöterna.

LÄS OCKSÅ:

"Nu kan jag driva de frågor jag brinner för" – Margareta Larsson om livet som politisk vilde, relationen till svärsonen och längtan bort från Sverige

SD vill sparka tidigare Gävlepolitikern – vill ändra lagen

Gävlepolitikern frånvarande från riksdagen – kan ändå få ut 5,5 miljoner

Mer läsning

Annons