Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders Markström ansluter till SIF – blir assisterande tränare: "Inspirerande"

Tidigare i veckan blev Marcus Larsson ny huvudtränare för SIF:s damer.
I dag står det klart att han får Anders Markström vid sin sida.
– Sandvikens IF har en otroligt spännande flick- och damverksamhet med både stor bredd och intressant spets, säger den nytillsatte assiterande tränaren.

Annons

Före detta landslagstränaren Anders Markström är ny assisterande tränare i SIF.

För Plus-kunder: Pelle Olsson om sitt nya rödvita liv – och snacket om GIF: "De som bestämmer vet nog bäst hur nära det var"

Med ett förflutet i damlandslaget är det nu dags för nya uppdrag för Anders Markström.

I dag, fredag, presenterades han av Sandvikens IF som assisterande tränare för klubbens damlag. Där kommer han att vara assisterande till Marcus Larsson, som offentliggjordes som ny huvudtränare tidigare i veckan. Markström kommer även ha ansvaret för lagets målvakter.

– Sandvikens IF har en otroligt spännande flick- och damverksamhet med både stor bredd och intressant spets. Klubben har även en ambition med sin damverksamhet som gör det till en kul utmaning att få vara en del av och att få jobba ihop med Marcus känns väldigt inspirerande då jag tror vi kan komplettera varandra bra, säger Markström till klubbens webbplats.

LÄS MER: Här är Sandvikens IF:s nye damtränare: "SIF har en lovande framtid"

Markström har tidigare tränat bland annat IK Huge och kommer närmast från uppdrag i IK Sätra. Åren 2005-2010 var han målvaktstränare i det svenska damlandslaget. Under sin aktiva karriär representerade Markström bland annat Gefle IF och Hammarby.

Anders Markströms son Tim är målvakt i klubbens A-lag, och hans andra son Jacob är hockeymålvakt i NHL-laget Vancouver Canucks.

För Plus-kunder: Domare polisanmäler ungdomar efter fotbollsmatch mellan Sandvikenskolor: "Första gången på 40 år som jag kände mig rädd"

Mer läsning

Annons