Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avyttringen av Sandvik Process Systems slutförd – kapitalvinst på cirka fyra miljarder kronor

Tidigt i somras meddelade Sandvik att avtal tecknats om att avyttra verksamheten Sandvik Process Systems till FAM, ägt av de tre största Wallenbergstiftelserna. Nu är avyttringen slutförd – och den resulterar i en kapitalvinst före skatt på omkring fyra miljarder kronor.

Annons

Den 2 juni meddelade Sandvik att avtal slutits om att sälja Sandvik Process Systems till FAM.

– Detta är ett viktigt steg i Sandviks fokusering på sin kärnverksamhet. Avyttringen skapar ytterligare utrymme för tillväxt och expansion av kärnverksamheten i Sandvik, sa Björn Rosengren, vd och koncernchef i Sandvik, då.

I linje med vad som tidigare kommunicerats ut har Sandvik nu slutfört avyttringen, som resulterar i en kapitalvinst före skatt på runt fyra miljarder kronor. Detta kommer att ha en positiv påverkan på rörelseresultat i det fjärde kvartalet 2017.

Sandvik Process Systems har redovisats under Other Operations och den avyttrade verksamheten kommer från och med fredagen att utgår ur Sandviks finansiella rapportering.

Efter försäljningen av Sandvik Process Systems kommer Other Operations att bestå av centrala kostnader för Other Operations och produktområdet Hyperion.

LÄS OCKSÅ: Sandvik genomför miljardförsäljning: "Ett viktigt steg"

Björn Rosengren.

Mer läsning

Annons