Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Branden på Solgårdens förskola i Sandviken startade i en barnvagn – nu söker polisen vittnen

Branden på Solgårdens förskola i Sandviken startade i en barnvagn som stod på en altan i änden av byggnadens norra del. Det visar polisens tekniska undersökning – och polisen söker nu vittnen.

Annons

Snart har en månad passerat sedan den fullt utvecklade branden på Solgårdens förskola i Sandviken. Branden rubriceras som mordbrand alternativt grov mordbrand – och nu har polisens tekniker kommit fram till att den startade i en barnvagn.

Den stod placerad på en altan i byggnadens norra ända och branden spred sig från barnvagnen upp bland takbjälkarna och vidare i taket.

Polisen önskar nu att komma i kontakt med personer som passerade förskolan strax innan den började brinna kring 21.30-tiden torsdagen den 4 januari.

Bild: Andreas Björklund

Enligt polisen kan några personer ha varit ute på cykel- och gångbanorna runt förskolan för att promenera eller rasta sin hund innan det brann.

"Det är även intressant att få uppgifter från personer som ofta passerar den aktuella adressen Västerled 71, Solgårdens förskola, Sandviken och höra med dem om vilka som brukade hålla till vid brottsplatsen", skriver polisen på sin hemsida.

För att lämna uppgifter om branden ska polisen kontaktas på telefonnummer 114 14.

LÄS OCKSÅ: Brand på Solgårdens förskola i Sandviken – polisen inleder förundersökning om mordbrand

Vi sände live från Solgårdens förskola i samband med branden – se sändningen här:

Bild: Andreas Björklund
Bild: Andreas Björklund

LÄS OCKSÅ: Bakslag på bakslag – förskolekrisen förvärrad rejält efter branden: "Vi har stora bekymmer"

Mer läsning