Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cupcake smyckar Jansasparken i Sandviken i sommar: "Något för både öga och näsa"

För andra gången har tävlingen "Designa blomsterfontänen i Jansasparken" avgjorts i Sandviken. Eva Forsberg utsågs till vinnare och nästa sommar kommer hennes bidrag med temat Cupcake pryda Jansasparken.

Annons

Blomsterfontänen i Jansasparken 2018 invigs under Sandvikendagarna 15–16 juni. Eva Forsberg, som bor i Barrsätra och jobbar på förskolan Flygande Draken, har utsetts till vinnare i tävlingen "Designa blomsterfontänen i Jansasparken" med följande motivering:

"En rolig och fantasifull tanke att kombinera bakning med trädgård. Här finns både doft- och ögongodis. Vackert och gott både för människa, fjärilar, humlor och andra gottegrisar. Kombinationen av kryddgrönt och sommarblommor i olika variationer åstadkommer en prunkande blomsterfontän hela säsongen."

Hennes stora intresse är bakning och trädgård och det är också den kombinationen hon förenar i sitt blomsterarrangemang.

– Med temat cupcake tänkte jag att det skulle finnas något för både öga och näsa. Budleja, citronverbena och timjan doftar gott och kan få fjärilar att samlas kring blomsterarrangemanget. De rosalila tonerna i mitten ska föreställa glasyren och strösslet. Och i ytterkanten ska vit lobelia planteras som ska föreställa cupcake-formen, säger Eva Forsberg i ett pressmeddelande.

Designtävlingen är en förlängning av den medborgardialog som resulterade i 1 600 idéer och önskemål från Sandvikens invånare om hur centrum ska plussas.

LÄS OCKSÅ: Fontän med vattenspel, svävande flak som scen, nästan 10 000 växter – så blev nya Jansasparken i Sandviken

Eva Forsberg. Bild: Sandvikens kommun
Blomsterfontänen i Jansasparken 2016. Bild: Sandvikens kommun

FLER NYHETER:

Vittnen såg misstänkt koppartjuv och larmade polisen

Här följer du Gävlebocken live – dygnet runt

För Plus-kunder: Vilya, 5 år, lever med sällsynt diagnos – mamman: "Vi kan förlora henne imorgon"

Insändare: Snälla, sälj inte min bostad!

För Plus-kunder: Efter skandalösa granförsäljningen – säljarna körs bort från butik efter butik i Sandviken

Plus: Så kan du läsa plus-märkta artiklar på gd.se

Mer läsning

Annons