Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halvans bildminne: Ledin drog mer än Hendrix...

Tomas Ledin har just i dagarna kommit ut med en bok om sitt musikliv” Inte ett moln...” Kom att tänka på de här bilderna.

Annons

Tomas var med för prick 50 år sedan i Högbo när Jimi Hendrix spelade på den lilla scenen. Det var den 8 september. Kanske var det då han bestämde sig för att bli artist.

De här bilderna är från 2006 i Högbo. Tomas turnerade med Rocktåget. Det var bra mycket mer publik än när Jimi Hendrix spelade. Jag stod nedanför scenen, Tomas kom fram till scenkanten och pekade på mig med gitarren. En tjej kom fram till mig och sa att Tomas säger du får komma upp på scenen. Jag hängde med.

Det var kul att stå där och se ut över publikhavet. Tog bilden och skyndade snabbt till redaktionen i Gävle. Det var tidig pressläggning. Nattredaktör Krigarn lade bilden på fel ledd på B1:an (sidan ett i del två) som vi sa då och drog den över hela sidan.

Dagen efter träffades Tomas och jag vid den gamla scenen Högbo där Jimi Hendrix spelade och där kanske allting började för Tomas.

Ett annat minne från den scenen är när reporter Axel Arnö och jag var på luffen. Gästrikland runt på 80 timmar. Då sov vi en natt på scengolvet. Vi hade i alla fall tak över huvudet. Coolt att sova på det golv som Jimi lirat på, tyckte Axel när han  fick höra min godnattsaga.

Lasse Halvarsson

Det var bra mycket mer folk än när Jimi Hendrix spelade. Foto: Lasse Halvarsson

Mer läsning

Annons