Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blir ny styrelseordförande för Vänsterpartiet i Sandviken

Vänsterpartiet i Sandviken har utsett en ny styrelseordförande. Alexander Lemoine efterträder Lillemor Mauritzdotter Nylén, kommunalråd i opposition.

Annons

Det var i samband med söndagens årsmöte som Alexander Lemoine valdes till ny styrelseordförande för Vänserpartiet i Sandviken.

Lemoine och Lillemor Mauritzdotter Nylén, som lämnar över ordförandeskapet till Alexander, kommer att jobba tillsammans med medlemmarna för ett lyckat resultat i höstens valrörelse.

Tidigare har 24-årige Lemoine varit ordförande för lokalklubben av ungdomsförbundet Ung Vänster och han är även ledamot i kommunfullmäktige. Till vardags arbetar han med evenemangsteknik i Göransson Arena.

– Jag är otroligt stolt att få vara ordförande för partiföreningen under ett valår. Med ett ständigt ökande medlemsantal är våra förutsättningar bättre än någonsin tidigare. Vi går in i ett viktigt år nu och det är tillsammans som vi förändrar politiken och skapar ett bättre samhälle för alla, inte bara de rikaste, säger Alexander Lemoine i ett pressmeddelande.

Utöver ny ordförande valdes också en ny styrelse som består av Bernt Jonsson, Mats Persson, Margareta Lindblad och Andreas Broström.

Alexander Lemoine efterträder Lillemor Mauritzdotter Nylén som styrelseordförande för Vänsterpartiet i Sandviken. Bild: Vänsterpartiet i Sandviken

Mer läsning

Annons