Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga fler julfester för regionens anställda – nye direktören sätter stopp

Det blir ingen stor julfest för Region Gävleborgs anställda i år. Den påkostade balunsen i Göransson Arena ersätts av ett mer modest firande med julbord på lokal nivå.

Annons

Nye regiondirektören Johan Färnstrand meddelar via Region Gävleborgs interna webbsida att det nu är slut med de gemensamma julfester som regionen anordnat för sina anställda.

Regionens stora julfester  på Göransson Arena är nu bara ett minne blott.

Läs mer: Här festar Region Gävleborg i dagarna tre

Sedan 2011 har det vartannat år arrangerats en sådan julfest i Göransson Arena i Sandviken. Festerna har pågått i flera dagar och bussar har satts in för att transportera de anställda till och från arenan.

Festerna, som var och en kostat cirka sex miljoner kronor, har varit spektakulära tillställningar där de cirka 5 000 gästerna underhållits av kända artister.

Arrangemanget har varit uppskattat av många men också ifrågasatts av olika skäl, skriver Johan Färnstrand. Han förklarar att koncernledningen nu beslutat att återgå till det enklare julfirande som regionen hade tidigare.

Årets firande ska utgöras av en gemensam aktivitet, exempelvis ett julbord, för varje enskild verksamhet. "Tanken är att det ska vara en trevlig sammankomst där kollegor får möjlighet att umgås under avslappnade former", skriver Färnstrand.

Läs mer: Jubileumskalas i dagarna tre

Läs mer: Regionen bjuder på ny jättfest för personalen i Göransson Arena

Mer läsning

Annons