Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julfest slutade med våldtäkt i bil – man döms till fängelse

En man från Sandvikens kommun döms till två års fängelse för våldtäkt efter att ha förgripit sig på en kvinna i baksätet av en bil.

Annons

I december 2016 var ett flertal personer från Sandvikens kommun på ett julbord tillsammans. De ska ha festat innan julbordet och även en del efter.

När några ur sällskapet skulle åka hem fick de skjuts av en bekant och då hamnade en kvinna i baksätet tillsammans med en man i 45-årsåldern.

Mannen och kvinnan ska ha varit väl bekanta med varandra i flera år.

Under färden ska kvinnan ha somnat med huvudet i mannens knä samtidigt som mannen smekte kvinnan på ryggen och grovt antastade henne sexuellt.

Kvinnan har i förhör berättat att hon vaknade under färden av en kraftig smärta och då försökte få bort mannens hand. Morgonen efter ska kvinnan haft ont samt blött.

Händelsen polisanmäldes och mannen åtalades för våldtäkt. Mannen har erkänt gärningarna men förnekar brott då han menar att kvinnan varit vaken och samtyckt till gärningen.

Utifrån de olika vittnesmålen som kommit in menar dock tingsrätten att det inte finns något som tyder på att kvinnan samtyckt till det hela och att mannens uppgifter inte är tillförlitliga.

De anser att kvinnan varit i en särskilt utsatt position och nu döms mannen för våldtäkt och får som straff två års fängelse.

FLER NYHETER:

Trots protesterna – berömda äppelträdet i Gävle har sågats ner

Världens största djurparksorganisation berömmer Furuviksparken efter granskning: "Oerhört stolta"

För Plus-kunder: Lång väntan på nya organ – svårt sjuka Ronja från Gävle lever på hoppet: "Det här är inget liv"

Insändare: En ren uppvisning i härskarteknik

För Plus-kunder: Jakob Silfverberg om livet i Kalifornien, bröllopet och ramsan från Gävle: "Grymt kul"

Plus: Så kan du läsa plus-märkta artiklar på gd.se

Mer läsning

Annons