Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyanlända får chansen att skapa musik med Olle Tjern i samband med integrationsprojekt i Sandviken

Mellan onsdag och fredag genomförs ett integrationsprojekt inom kultur och fritid i Sandvikens kommun. Nyanlända kommer då att erbjudas möjligheter att ta del av ortens utbud av idrotts-, frilufts- och kulturliv.

Annons

Integration via hälsofrämjande aktiviteter inom kultur- och fritidsområdet är ett nystartat projekt i Sandviken.

Under onsdagen, torsdagen och fredagen denna vecka kommer deltagare och deras familjer få chansen att prova på ett antal kultur- och fritidsaktiviteter. Bland annat finns möjligheten att åka skidor i Högbo Bruk, spela tennis på Jernvallen, delta i dramaworkshops och vara med och skapa musik med Sandvikens musikprofil OIle Tjern.

LÄS OCKSÅ: Olle Tjern – från sambaorkestern till eget vardagsrum på scenen

Olle Tjern.

– Integration via hälsofrämjande aktiviteter är en viktig satsning i Sandviken. För att kunna integreras bra i ett samhälle krävs många olika insatser. En viktig och effektiv insats är att via kultur- och fritidsaktiviteter komma ut och träffa andra människor och samlas kring gemensamma aktiviteter, säger Niklas Bergdahl, enhetschef på fritidsförvaltningen i Sandviken, i ett pressmeddelande.

Ett antal utvalda ledare från Sandviken kommer att vara gruppledare och guida deltagarna under integrationsdagarna, som pågår mellan klockan 10 och 14.

LÄS OCKSÅ: Gästriklands kulturliv uppmärksammar flyktingar

Mer läsning

Annons