Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävleborgare klarar sig bäst utomlands

Det är inte sällan som svenskar råkar illa ut på utlandssemestern. Totalt sett har var tredje resenär någon gång haft oturen att bli sjuk, bestulen eller rånad.

I en Sifoundersökning gjord på uppdrag av ett försäkringsbolag svarar 17 procent av de tillfrågade att de någon gång har blivit sjuka på semestern och var tionde att de har råkat ut för stöld eller inbrott.

Personer från Stockholms län är de som oftast råkar illa ut på semestern och gävleborgarna kommer lindrigast undan. Bara 19 procent av Gävleborgs befolkning har utsatts för brott när de spenderat semestern i ett annat land.

Gävleborgarna uppgav i undersökningen att de är mest rädda för att råka ut för rån eller överfall när de befinner sig utomlands.

Enkäten visar också att 49 procent av svenskarna inte tänker åka utomlands på semester i sommar. Ännu fler, räknat per invånare, stannar inom landet i Gävleborg. Här är siffran 57 procent.