Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävleborna måste bli bättre på att engagera sig i planeringsstadiet

Angående vindkraften

Gävle kommun antog en ny översiktsplan förra året och jag undrar varför ni inte engagerade er då? Jag citerar översiktsplanen rakt av:

"I Gävle kommun finns två områden av riksintresse för vindkraft, Storgrundet och Finngrundet. Båda dessa områden ligger till havs och endast delvis inom kommunens geografiska område. Gävle kommun ställer sig positiv till havsbaserad vindkraft inom dessa två riksintresseområden under förutsättning att andra intressen såsom farleder och viktiga naturvärden inte påtagligt skadas".

Utöver dessa har Gävle kommun själv pekat ut områden av intresse på egen hand bland annat nord-nordost om Iggön.

Någon frågade nyss om vi vill ha det så? Ja, det står ju där, svart på vitt. Gävle kommun vill ha vindkraft där och i kommande satsningar från företag (vart de kommer ifrån saknar betydelse då alla ska behandlas lika) så rör det sig nu bara om anpassningsfrågor och inget annat. Politikerna i Gävle gör bäst i att följa dessa antagna dokument eftersom exploatörer och investerar måste kunna förlita sig på att Gävle kommun står för sitt ord.

Gävleborna måste bli väsentlig bättre på att engagera sig i planeringsstadiet och inte komma eftersläpande långt senare när det är dags att bygga!

Håll era löften!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare