Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävleduo knep segern till slut

Efter helgens andraplats i Reckenberg Rally var saken klar.

Ingemar Thelander och Jürgen Sperl tog slutsegern i Nordic West Euro Cup.

– Känns jätteskönt att det gick vägen. Vi är verkligen nöjda, berättar duon i en mun efter hemkomsten till Gävle

Annons

Nordic West Euro Cup avgörs i enhetsklassen Volvo Original, otrimmade bilar där alla kör med likvärdigt material.

Cupen inleddes med Rallye Sulingerland i Tyskland sista helgen i april och fortsatte därefter med Dackefejden i skogarna runt Växjö i juni månad.

Fortsättning följde i Slagelse, Danmark, i augusti och med tyska Rallye Neustadt i Tyskland för 2,5 vecka sedan. Dessutom har Thelander/Sperl även genomfört två så kallade bonustävlingar (med reducerad poängskala) de två senaste veckosluten – i Viborg, Danmark samt den gångna helgens Reckenberg Rallye.

Trots att en deltävling återstår i cupen, i Österrike i slutet på oktober, är den rutinerade Gävleduon redan klara slutsegrare. Det försprång de byggt upp i tabellen går inte att hämta in.

– Det skiljer 41 poäng till andraplacerade tysken Sigfrid Mayr. En förstaplats i en deltävling ger 30 pinnar, så därmed kan vi med gott samvete avstå resan till Österrike, förklarar Jürgen Sperl.

Ingemar Thelander har kört rally i 31 år. Jürgen har agerat kartläsare åt ett flertal förare i ytterligare några år, närmare bestämt sedan 1974.

Segern i Nordic West Euro Cup är den främsta meriten hittills för de båda. Jämnheten fällde avgörandet med hela fem andraplatser.

– Det har varit nära seger vid flera tillfällen, men huvudsaken är förstås ändå att vi till slut trots allt drog det längsta strået, säger Ingemar.

• Vad händer härnäst?

– Nu ska vi pusta ut efter tre långresor till Tyskland och Danmark på lika många helger. Sedan siktar vi på en ny säsong – och försvara den här förstaplatsen nästa år.