Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävleelever deltar i sändningen av Mellofinalen – och kanske Eurovision Song Contest

Först var Gävletjejerna med om att sända från delfinalen av Melodifestivalen i Gavlerinken. Nu väntar den stora finalen på Friends Arena.
– Det är jättelärorikt och en bra erfarenhet, säger Olivia Henriksson.

Julia Lorenz och Olivia Henriksson går sista året på mediautbildningen på Borgarskolan. De har valt inriktningen Film & TV där en del av utbildningen är att arbeta med externa uppdrag. De deltog i sändningen från deltävlingen i Melodifestivalen i Gavlerinken.

De beskriver uppdraget som spännande och mycket lärorikt.

– Inför sändningen satte vi upp monitorer och drog kablar. Under sändningen höll vi reda på kamerakablar och såg till att de var ur vägen för kameran och kameramännen, säger Olivia Henriksson.

Hon berättar att de var så fokuserade på sina uppgifter att de inte såg så mycket av själva showen.

– Vi fick se allting ur en annan vinkel och fick se sådant man inte ser i vanliga fall.

Enligt henne var de inte särskilt nervösa eftersom de hade repat så mycket inför sändningen.

– Vi visste hela tiden hur kameran skulle röra sig, allt var under kontroll.

De skötte sina uppgifter så bra att de blivit ombedda att arbeta som kamera-assistenter även under den stora finalen på Friends Arena nu i helgen.

Mellan onsdag och söndag bor de på hotell i Stockholm och sätter i gång att arbeta så fort de anländer huvudstaden. Först sätter de upp monitorer och drar kablar och sedan är de med under repetitionerna.

– Känns bra inför finalen, det blir häftigt. Men pressen blir också större på att inte göra fel. Samtidigt vet vi ungefär vad som ska hända eftersom vi gjort det här förut.

Enligt deras lärare på Borgarskolan kan de även få chansen att arbeta med Eurovision Song Contest senare i år.