Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävlefamilj lyckligt hemma igen

GÄVLEFamiljen Ängemalm strandsattes i Marbella i Spanien när flygbolaget Transjet fick flygförbud.I går kom familjen hem till Gävle efter att ha fått åka med ett extrainsatt flyg till Arlanda.

-De tog barnfamiljer först, så de som skulle ha åkt hem förra söndagen fick stanna. De var jätteförtvivlade, säger Christine Åkermalm.
Hon är glad att vara hemma, även om familjen fick avbryta sin semester två dagar tidigare än beräknat.
-Det var inget kul att få åka hem tidigare, men vi vågade inte stanna, säger Christine Åkermalm.
Familjen har inte drabbats av några extra kostnader på grund av Transjets problem. Kostnaden för hemresan delades mellan researrangören Aer Olympic och flygbolaget Goodjet, som ställt upp med extraflyg för att få hem de strandsatta turisterna.
Problemen startade när luftfartsinspektionen gav Transjet flygförbud den 9 juni, dagen efter att familjen Ängemalm åkte till Marbella.
Sedan dess har ett tusental svenska turister varit strandsatta i Spanien och Grekland.
Problemet är att turisterna inte omfattas av resegarantin eftersom de köpt paketresor. Det har gjort att det egentliga ansvaret för att flyga hem turisterna legat på Transjet i stället för researrangören.
MAGNUS LUNDQUIST
026-15 96 34
magnus.lundquist_gd.se