Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gavlegårdarnas vd förvånad över missnöjet

GÄVLE
- Jag har svårt att se att vi skulle ha misskött oss som hyresvärdar.

Annons
Det säger Gavlegårdarnas vd Jan Hugg apropå den eventuella flytten av hälsocentralen i Sätra. När hyreskontraktet går ut i december 2004 vill hyresgästen landstinget inhysa verksamheten i egna utrymmen i en fastighet på sjukhusområdet.
Trasiga hissar, nedsmutsade trapphus och dålig handikappanpassning i de nuvarande lokalerna i Sätra uppges vara bidragande orsaker.
- Visst krånglar saker och ting ibland, speciellt maskiner kräver regelbundet underhåll för att fungera. Men vi för ständigt diskussioner med alla våra hyresgäster och försöker leva upp till deras önskemål och krav. Om det finns ett missnöje så har det i varje fall inte nått fram till oss, säger Jan Hugg.
Han ser dock med viss oro på förslaget. Trenden att centralisera verksamheter kan på sikt leda till större akanser för allmännyttan, menar han.
- Det är olyckligt för en stad som Gävle där största delen av befolkningen bor i stadsdelarna. Bibliotek, hälsocentraler och annan offentlig service är livsviktig för att de ska vara levande och attraktiva, säger Jan Hugg.
Förslag som kommunen och landstinget tror ska minska kostnaderna kan i längden få motsatt effekt. Besparingar på vissa håll dyker upp som kostnader på andra, menar han.
- I vissa stycken är många åtgärder rent kontraproduktiva. Om utvecklingen i stadsdelarna blir sämre kan det leda till problem som kostar socialtjänsten och polisen mer pengar, säger han.
ERIK WIKSTRÖM
026-15 96 29
erik.wikstrom@gd.se