Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gavlehovshallen invigs i helgen – vi sänder live

400 barn och ungdomar från lokala idrottsföreningar medverkar under invigningsceremonin på söndag då även Gavlehovshallarna kommer att få sina namn.

Invigningen inleds klockan 10.30 på söndag i Alfahallen med en barnuppvisning i gymnastik därefter kommer de 400 barnen att marschera in.

Gefle Dagblad och Arbetarbladet kommer at sända live från invigningen. Dessutom kommer vi att visa seriepremiären av Allsvenskans damer där Strömsbro IF möter Hammarby.

– Att de lokala föreningarna har en stor del i invigningen är självklart. Vi vill att barnen ska känna stolthet för sin hall, säger Johan Adolfsson, kommunikationschef på Gävle kommun i ett pressmeddelande.

Under invigningsceremonin uppträder Ulf Nilsson och Linda Varg. Invigningen börjar klockan 11.00.

I Omegahallen kommer att finnas möjlighet att prova på aktiviteter som tresteg, längdhopp och slägga. I Novahallen kan man prova olika gymnastikaktiviteter och parkour.

Under dagen kommer en mängd aktiviteter att äga rum, både inomhus och utomhus.

Läs mer: Nu är det klart: Här är namnen på de tre Gavlehovshallarna

– De nya hallarna är en viktig framtidssatsning på idrottensinfrastruktur för att människor ska kunna utöva, möta och uppleva idrott i bredbemärkelse, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Martina Kyngäs (KD).