Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlekollektivet WOBZ ger ut elektroniska barnskivan "Sagan om Lilla Vargen"

12 februari ger Gävle/Sandviken-kollektivet WOBZ ut den experimentella barnskivan "Sagan om Lilla Vargen". "En osentimental resa genom ett djurs sinnestillstånd" kallas albumet.

Annons

Gilla GD Kultur och Nöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Bakom akronymen WOBZ döljer sig fyra kompositörer inom ljudkonst och electronica-genren, boende i Gävle, Sandviken och Uppsala. Joakim Westlund på röst och synthesizers är känd från indiebandet No Coda och med soloprojektet Alpha Mound. Olle Åberg, på röst, elektronik och "knaster-askar" känner vi som noise-artisten Olle Oljud. Girilal Baars, på röst, theremin, vevlira och elektronik är känd som artist inom vokal folkmusik eller det som kallas elektroakustisk musik (EAM).

Viktor "Slim Vic" Zeidner, artist, skivbolagsdirektör och arrangör bidrar med digitala turntables på albumet och det är även hans skivbolag Lamour som ger ut skivan den 12 februari på vinyl, cd och digitalt. Elin Hjulström Lord har formgivit skivan med illustrationer, som täcker vinylutgåvans gatefold-omslag.

"Sagan om Lilla Vargen" handlar som hörs om en liten varg. Så här beskrivs musikdramat:

"Lilla Vargen måste flytta in till den stora staden när skogen ska stamrustas. Vargens väg till staden blir ett ljudligt äventyr med stadens buller och stress som blandas med livsstilcoacher och besök på hippotek. Berättelsen är också en existentiell jakt på försoning och upplysning och rent av lycka".

Annons