Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävlekrögare i bilkrasch

Gävlekrögaren Mustafa Anadol hade en makalös tur när han så gott som oskadd kunde krypa ur sitt bilvrak efter en singelolycka på E18 några mil öster om Örebro häromdagen.

Annons

– Skrubbsår på knäna, det var allt, berättar Mustafa och tackar bilbältet och sin lyckliga stjärna för att den vådliga händelsen inte slutade värre.

Han var på väg till Örebro för att hämta sin syster när olyckan inträffade, ett ögonblicks verk.

– Jag höll tillåtna 120 km/tim på motorvägen då jag plötsligt fick ett kast och sedan ytterligare ett när jag försökte parera. Bilen slungades ner i mittendiket och sedan upp på den mötande körbanan där den landade på taket. Lyckligtvis kom det just då inga fordon från det hållet, ingen annan trafikant blev inblandad.

Ambulans, räddningstjänst och polis ryckte ut, men bara för att konstatera att bilföraren redan hade tagit sig ur vraket och var praktiskt taget oskadd. Mustafa Anadol fördes för säkerhets skull till sjukhuset i Örebro för observation.

– Det blev en omtumlande upplevelse, men jag hämtade mig snabbt rent psykiskt, säger han. Av bilen blev det bara skrot, men det är ju bara materiellt.

Mustafa Anadol driver Järnvägskrogen i Gävle och var åter på jobbet redan dagen efter olyckan.