Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävlepar i våldsam E4-krasch

GÄVLEEtt Gävlepar i 20-årsåldern undkom mirakulöst en våldsam krasch på motorvägen strax söder om Gävle utan svårare skador. Olyckan skedde vid 8.30-tiden på söndagsmorgonen.

Bilen körde i hög fart in i bakdelen på en annan bil innan den voltade och gjorde åtminstone två luftfärder i mittremsan. Mannen och kvinnan klämdes fast i vraket och ett massivt räddningspådrag med två ambulanser, akutbil, räddningstjänsten och polisen sattes in.

Det small till
Ingrid Rolfner Möllenberg från Sigtuna var den bilist som blev påkörd av olycksbilen.

- Jag höll åtminstone 110 kilometer, man gör ju det på motorvägen. Jag hade två bilar efter mig. Olycksbilen hann jag inte se förrän det small till bak i min bil. Sen såg jag den flyga förbi i luften, berättar hon.

Ingrid Rolfner Möllenberg lyckades hålla sin bil kvar på motorvägen och fick stopp ungefär 200 meter från platsen där hon blev påkörd.
Hon var ensam i bilen och väg till Iggesund för att hämta sin förstsåndshandikappade son hos goda vänner.

- Jag ska vara tillbaka hemma i Sigtuna klockan fyra för att jobba. Undrar hur det ska gå efter det här, sa hon till GD samtidigt som bärgningsbilen kom till olycksplatsen.

Totalt sönderslagen
Gävlebilen, en Toyota Camry, var totalt sönderslagen praktiskt taget runt om. Taket hade klarat sig bäst. Både den 21-årige föraren och hans kvinnliga passagerare, 23 år, var fastklämda.

Räddningsmanskapet jobbade metodiskt och lugnt med tanken på risken för att offren hade nack- och ryggskador. Kvinnan kunde lyftas ur först och fick fortsatt vård utanför bilen under det att brandmännen jobbade vidare för att också föraren skulle kunna lyftas ut. Det gjordes när taket klippts loss med en hydraulisk plåtsax och lyfts åt sidan.

Båda de skadade blev inlagda på sjukhuset för observation. Av allt att döma har de klarat sig med lindriga skador. Från sjukhuset meddelades i går eftermiddag att ingen av dem ens hade några arm- eller benbrott.

Polisen hade ett kort samtal med föraren som uppgav att han kört 110 km/tim och att han plötsligt upptäckte att föraren i den röda bilen plötsligt svängde från höger till vänster sida.

OLLE HILDINGSON