Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävles freestyleåkare redan på snö – så här laddar Lundblad och Bjerkman inför världscupsäsongen

Nu startar skidsäsongen för Gefle freestyles landslagsåkare Frida Lundblad och My Bjerkman som båda tävlar i puckelpist.

Frida, som är på väg tillbaka från skada och har varit med under många år i landslaget, valde att åka till glaciär i Frankrike för att träna grunder i svängar som sitt första snöläger.

My Bjerkman som gör i sin första säsong som landslagsåkare åkte med övriga landslaget till norska glaciären i Folgefonna och främst tränat hopp med olika volter. My som är väldigt laddad inför sin första säsong i landslaget och vill nu bli ännu bättre samt vara i bra form inför tävlingspremiären som sker i november i Idre.

Frida kommer träna mycket åkteknik under höst för att bli ännu snabbare och bättre än hon var innan hon skadade sig. Under skadeperioden har Frida byggt upp mycket styrka och rörlighet som nu ska användas i sin åkning för att nå det sista steget ända fram till världstoppen.

Nu väntar fysläger för landslaget under nästa vecka för sedan olika hoppläger i Sverige och Österrike innan man är på snö igen under september i Zermatt.

Flera andra Gefle Freestyleåkare är också laddade inför säsongen. Hanna Hansson som vann svenska cupen för damer har tränat för fullt hela våren och sommaren satsar på en ny säsong. Ture Johansson som även han vann svenska cupen satsar hårt denna säsong får att nå hela vägen fram till topplaceringar i europacup och även eventuellt få starta i Världscupen som i år kommer till Idre i Sverige bland annat.

Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel