Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävles gator lagas

Staketgatan, Södra Strandgatan och Fältskärsleden får vänta till nästa år eller längre på ny asfalt.

Pengarna i år räcker till Bergsgatan, Bäckvägen och Oskarsbron.

Sommar innebär vägarbeten. Flera är redan i full gång och andra ska börja. Sex gator ska repareras och de omdiskuterade potthålen läggas igen under sommaren.

Bergsgatan får som bäst ny asfalt och efter semestrarna blir det ny beläggning också på Bäckvägen i Valbo. Även Oskarsbrons vägbeläggning lagas i sommar.

Asfalten på Staketgatan är nedfräst, brunnarna flyttade till rätt höjd och groparna igenfyllda med grus. Grusgroparna asfalteras, men ny asfalt på hela vägbanan blir det först nästa år.

– Det finns inga pengar, säger Gösta Nordqvist, trafikingenjör på tekniska kontoret.

Likadant är det med Södra Strandgatan och de ställen på Fältskärsleden som ska lappas. På Södra Strandgatan blir det ny asfalt nästa år, men om det blir det också på Fältskärsleden är inte bestämt än.

Tekniska kontoret har i år fem miljoner kronor till väginvesteringar och 2,7 miljoner kronor för skötsel och akuta åtgärder.

Som GD tidigare berättat pågår fler arbeten med att rusta upp gator och torg runt om i Gävle under sommaren. Förutom Stortorget handlar det bland annat om belysning, säkerhet och tillgänglighet.