Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävleson kan få Årets Bild

Grattis…
Gävlefotografen Christoffer Hjalmarsson som blivit nominerad i Årets Bild.


Hur känns det?
- Jättekul förstås! Jag trodde inte att jag skulle bli nominerad så jag är helt till mig. Jag har jobbat stenhårt det här året och det här känns som ett bevis på att jag är på rätt väg, att mitt bildspråk har utvecklats. Mina bidrag till tävlingen är reportagebilder från Irak, Ungern och Afghanistan.


Hur fick du reda på att du var nominerad?
- Jag hade koll på när nomineringarna skulle avslöjas och gick in på Årets Bilds hemsida i dag klockan elva. Först trodde jag att jag hade sett fel och fick en stor klump i magen, sedan när jag kollade igen såg jag att det var mitt namn. Jag blev så glad att jag började gråta. Jag har fått SMS av min mentor Martin von Krogh där han gratulerar också, han har hjälp och stöttat mig mycket.


Vad kommer det här att leda till?
- Jag hoppas att reportagen jag redan gjort kommer att få större publicitet och att jag kan få nya jobb för utlandstidningar.


Året Bilds priser delas ut i Norrköping den 18:e mars. Först då får de nominerade fotograferna reda på vilka priser de vunnit och i vilka kategorier. Christoffer själv vet inte vilken av de 35 bilderna han skickat in till tävlingen som är nominerad. Det avslöjas först på prisutdelningen. Aldrig tidigare har intresset för tävlingen varit så stort. Juryn hade i år 4633 bilder från 375 fotografer att ta ställning till.

Madelene Linderstam