Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävlesystrar öppnar Pop up-store.

Hallå där! Lisa och Julia Bläckt från Gävle som har skapat klädmärket Cornelia Sun. Ni ska ha en pop up-store den 9 maj, vad innebär det?

– Det betyder att det är en tillfällig butik med våra kläder som poppar upp bara en dag.

Var kommer butiken att finnas?

– Den här gången hittar du oss i en lokal på Linnégatan 41 i Stockholm. Men vi hoppas kunna poppa upp i Gävle också någon gång framöver.

Varför öppnar ni plötsligt en tillfällig butik?

– Vi vill slå ett slag för hållbart mode gör det här i samband med att vi släpper vår nya sommarkollektion med kaftaner och kimonos. Vi har alltid en webbshop öppen och återförsäljare som säljer våra plagg online, men det känns extra roligt att kombinera det med en fysisk butik. Det ska bli så kul att träffa de människor som är nyfikna på vår design!

Vad är speciellt med er design?

– Syftet är att locka fram glädje och energi, men också medvetenhet och omtanke. Våra plagg är tillverkade av återvunnet material och därför bär varje plagg på sin egen unika historia. Vi återvinner saris från Indien och en del av vinsten går till våra medsystrar i Indien. Ett kvinnoprojekt som jobbar för att stärka kvinnans ställning, där vi själva har varit och arbetat. På det viset blir vår slogan "From one sister to another" verklighet.

Hur ser den nya vårkollektionen ut?

– Den består av både korta och långa kimonos som blomstrar i färgsprakande kulörer och mönstrade kaftaner som vi har dekorerat för hand med återvunna pärlor och fjädrar. De är underbara att ha på sig till sommaren. Och det roligaste är att du blir unik, eftersom varje skapelse bara finns i ett exemplar.

Lycka till på lördag!

– Tack så mycket. Det vore jättekul om några Gävlebor skulle ha vägarna förbi, ni är varmt välkomna.