Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävletjej blir nysekreterare i UNF

I går valdes Lina Boberg, 21 år, från Hamrångefjärden, till sekretare i Ungdomens Nykterhetsförbund.
– Det känns förstås jätteroligt, säger hon.

Det är en nio år gammal dröm som nu går i uppfyllelse. Lina Boberg har drömt om detta sedan hon blev medlem och bara var 13 år gammal.

– Det ska bli kul. Jag hoppas att det kommer att gå bra i två år.

Två år är nämligen den tidsperiod man blir vald för. Hennes uppgift kommer inte bara bli att skriva protokoll på möten, hon kommer också att se till att protokollen publiceras och blir tillgängliga för alla förbundets medlemmar.

För närvarare bor Lina Boberg i Umeå där hon pluggar till statistiker. För henne är nykterhet en viktig fråga, och hon vill gärna jobba med organisationen, intern politik och alkoholpolitik.

UNF har i veckan haft kongress i Göteborg, med 1300 personer på plats. Det huvudsakliga syftet har varit att ta fram en arbetsplan för de nästkommande två åren. Organisationen har nästan 8 000 medlemmar och jobbar med bland annat kamratstöd, alkoholpolitik och opinionsbildning.

Angelica Ränttilä