Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GD anmält för förtal igen

Efter att Gävlemoskéns imam anmält GD för förtal har även dess tidigare ungdomsledare Ali al Ganas polisanmält tidningen.

Annons

ANNA GULLBERG: Här är fem frågor som GD vill att imamen svarar på

Som GD tidigare berättat har Gävleimamen anmält tidningen för förtal efter artiklarna om honom. Nu har även Ali al Ganas polisanmält Gefle Dagblad för förtal. Han har tidigare varit ungdomsledare och kontaktperson i moskén, och arbetat på den muslimska förskolan Bilaal i Bomhus. Anmälan upprättades den tredje juli. Det är efter ledarna i GD: Vilken sorts islam förkunnas i Gävle moské? som al Ganas gjort anmälan. I ledartexten hänvisas till tidigare artiklar om att al Ganas hyllat stupade IS-krigare på Facebook. I samband med det blev al Ganas avstängd från arbetet på Bilaal. Men det är något han i anmälan förnekar hänt, utan hävdar att han jobbar på som vanligt. I anmälan framgår också att al Ganas familj upplevt sig hotade efter Gefle Dagblads rapportering. Som i fallet med den tidigare anmälan mot Gefle Dagblad är det justitiekanslern som kommer fatta beslut om en förundersökning ska inledas eller inte.