Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GD frågar...

Carin ”Morris” Murhagen, 15 år, från Sandviken som tilldelats 2009 års Kjell Henning-stipendium på 10 000 kronor av motor- och nostalgiklubben Pharaohs i Lycksele.

Stipendiet är till för att uppmuntra unga musiker inom genren rockabilly/bluesgrass och tidig rock’n’roll att utvecklas.

Grattis! Hur känns det?

– Tack! Det var någon vecka sedan jag fick beskedet, men jag blev väldigt glad. Jag hade inte räknat med att få stipendiet.

Hur gick det till när du blev nominerad?

– Jag ska upp och spela på Red hot festival i Lycksele den 24 oktober. Jag släppte en skiva i december som de har uppmärksammat. Det var de som föreslog att jag skulle anmäla mig till stipendiet, själv kände jag inte till att det fanns.

Varför gillar du rockabilly och rock’n’roll?

– Det är musik som jag blir glad av, och det är väldigt roligt att stå på scenen. Jag har sjungit och uppträtt sedan jag var tio år.

Vad ska du göra för prispengarna?

– Jag tänker spara till något vettigt. Körkort kanske. Det är dyrt.

Hur känns det att spela på Red Hot Festival?

– Det är första gången jag åker så långt bort för att spela så det känns lite pirrigt, särskilt när jag ska ta emot ett pris, säger Carin Murhagen.