Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GD frågar...

Ann-Cathrin Larsson, ledamot i polisstyrelsen och själv boende i Älvkarleby.

– Jag är inte för en nedläggning. Vi behöver spara pengar och jag tycker polisledningen lagt fram ett bra förslag på hur det kan göras. Nu kan vi bygga upp ett stort och bra polishus i Tierp.

– Det där har ingenting med sanningen att göra. Inte heller i dag finns poliser 24 timmar om dygnet i Skutskär. Vad det handlar om är att polisen ska byta om i Tierp i stället för Skutskär. Våra bilar kommer även i fortsättningen att rulla runt på orten.

– Jag vet inte vad det skulle vara. Samhället förändras hela tiden och då måste också polisen moderniseras. Vi lever inte längre med poliserna Kling och Klang som gick runt i byn med händerna på ryggen.

– Om skylten plockas ned och polisen tas bort kanske den preventiva effekten försvinner. Men det kommer inte att hända. Heby inrättade nyligen ett medborgarkontor i stället för polishus. Nu finns fler poliser på orten och medborgarna är väldigt nöjda med förändringen. Jag tror det blir likadant i Skutskär.

– I så fall är det en falsk trygghet. Vi har inga poliser där ändå på helger och kvällar. Om folk tror att det bara är att knacka på när något händer så lever de i en farlig trygghet.

–  Jag har full förståelse för att polisen i Skutskär är orolig för förändringen. Jag har också full förståelse för människors oro och rädsla. Men jag tycker det är fel av Ola Lindberg att piska upp stämningen med prat om basebollträn och att kriminaliteten nu kan härja fritt. Och ändå är han nämndeman och lokalpolitiker.