Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GD frågar...

...Ari Sorsa, ordförande i Friluftsfrämjandet som i går kväll slog läger vid Rönnåsstugan tillsammans med ett 50-tal deltagare i femmilavandringen ”Fjällräven mini classic”.

Hur har ni det?

– Jotack, lite fuktigt. Nu är det full fart på grillningen och vi ser fram emot de två återstående milen i morgon förmiddag.

Hur många är ni totalt som startade?

– 90 stycken. Tio har brutit av olika skäl. Det har varit skavsår, vissa har varit för dåligt tränade. Det är trots allt väldigt jobbigt att gå 29 kilometer som vi har gjort i dag. Några har fortsatt och kommer att gå i mål under natten. De första som sprang gick i mål vid Medskogssjön redan vid fyratiden på lördagseftermiddagen.

Med tanke på vädret, hur många tror du kommer att delta igen nästa år?

– Av de som bröt är det säkert några som vill ta revansch. Och de andra ser ut att trivas. De kommer säkert att ställa upp igen.

Hur ser resten av vandringen ut?

– Nu väntar några timmar i sovsäck, sedan upp i ottan med kokkaffe och ostsmörgås. Vi räknar med att nå Medskogssjön någon gång vid lunchtid, då väntar en mässa med lite kajaker och utrustning och sånt. Det blir väldigt trevligt.

Då önskar vi trevlig tur!

– Tack så mycket.