Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GD frågar Gävlebon Bo-Göran Hedberg

... på semester i New York, som i tisdags kände av den jordbävning som hade sitt epicentrum i Virginia, söder om huvudstaden Washington och New York.

Vad hände?

– Vi hade varit på stan och shoppat och sen gick vi hem för att vila. Vi bor på Hotell New York, på 26:e våningen. När vi låg och vilade vaknade jag och man låg där och hela sängen skakade. Då blir man riktigt rädd.

Vad tänkte du då?

– Ja, vad tänker man då? Jag blev riktigt rädd och sprang ut i korridoren. Där träffade jag två städerskor som också såg ut som fågelholkar. Så gick jag ner till receptionen. Jag hade min dotter på 29:e våningen och fick tag i henne. Hon hade känt att det skakade lite grann. Sedan ringde hennes man som är i Baltimore och berättade att det var en jordbävning utanför Washington. Nu ska vi åka hem i morgon och det känns ganska bra. Man är orolig för efterskalv.

Blev någon skadad på hotellet?

– Nej, ingen. Många har inte ens märkt jordbävningen. Men hotellet är byggt 1929. Det kanske inte känns i nyare byggnader.

Vad ska ni göra den här sista dagen?

– Man vill inte vara på 26:e våningen. Så det blir en dag till på stan. Här finns mycket att titta på.