Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge barn till alkoholister uppmärksamhet istället

Olle Nilsson är starkt kritiskt till att Lars Beckman, M, och Anders W Jonsson, C, vill tillåta gårdsförsäljning

Lars Beckman och Anders W Jonsson vill utveckla landsbygden genom alkoholisering (GD den 11 december) och det gör de under sken av att vara riksdagsmän.

Vad jag kan läsa mig till agerar de som ombud för alkoholnäringen. Som riksdagsmän har de uppdraget att verka för genomförandet av riksdagens enhälliga beslut år 1977 om att begränsa utbud och konsumtion för att minska de omfattande alkoholskadorna.

Dessa finns tillgängliga för intresserade i alkoholskadeutredningen, som för närvarande är ute på remiss. Jag förmodar att herrar riksdagsmän har tagit till sig dessa fakta vilket faktiskt borde vara deras plikt.

Men förmodligen räcker inte utredningens fakta till för att avskräcka herrarna från att medverka till att öka på skadorna ytterligare genom större utbud och konsumtion.

Hur skall vi kunna förbättra folkhälsan i vårt land, om aningslösa riksdagsmän inte förstår vad riksdagen beslutat och vad regeringen så sent som i sitt drogpolitiska program för 2009 fastslagit – att 1977 års riksdagsbeslut fortfarande gäller.

Att springa benen av sig för att tillfredsställa alkoholintressenterna ger sannerligen ingen respekt för vederbörande utan förakt. Cirka 400 000 barn lever idag i alkoholiserade hem. De borde istället förtjäna riksdagsmäns intresse.

Olle Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel