Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge din jacka till någon som behöver den mer

Fenomenet "wall of kindness" – vägg av vänlighet – sprider sig över världen.
Nu gör fenomenet come back vid Erikshjälpen på Södra Skeppsbron i Gävle, där man kan hänga sin jacka för att ge värme till någon som behöver det.

Annons

Det är andra året i rad som man sätter upp en vägg av vänlighet. ”Wall of kindness” är ett internationellt fenomen inom välgörenhet som började i Iran för flera år sedan och sedan spred sig världen över. Förra året var det premiär i Gälve, och nu är väggen tillbaka. Erikshjälpen har tagit hjälp av mäklarfirman Widerlöv & co för att sätta upp sin vägg av vänlighet.

- Väggen kommer att vara på plats under hela februari och en bit in i mars. Vi uppmanar allmänheten att återigen ge sitt stöd till människor utsatthet i vår närhet. Det är ett enkelt sätt att bidra och en gåva som verkligen värmer, säger Tomas Widerlöv, vd på mäklarföretaget.

Den som vill lämna sitt bidrag för att hålla en annan människa varm kan hänga sin jacka utanför entrén till Erikshjälpen second hand på Södra Skeppsbron 35.

- Det som var så positivt att se förra året, var det stora engagemang som Wall of Kindness väckte i Gävle. Vi såg att kärleken till utsatta människor är stor och att oerhört många ville bidra, säger Joakim Lundqvist, butikschef på Erikshjälpen second hand i Gävle.