Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge med hjärnan till cancerforskning

Jag vill belysa något väldigt viktigt. På facebook delas väldigt mycket bra saker och mindre bra saker.

Den här insändaren riktar jag främst till alla er som vill väl, men som inte tänker igenom era handlingar före. Man delar inlägg om till exempel cancersjukas påstådda behov av medkänsla.

Det en cancersjuk människa framförallt behöver från allmänheten så är det väl att få veta att det kommer in pengar till forskning och dylikt. Inget ont i att vilja visa din medkänsla genom delningar på facebook, men det hjälper knappast någon.

Jag skriver detta för att jag har en bekant som är cancersjuk och som själv framfört detta till mig. Om ni vill visa medmänsklighet så skriv i stället på facebook vad ni gör konkret för att bidra, till exempel "I dag har jag skänkt 100 kronor till cancerfonden", "Jag köper rosabandet-varor när jag handlar i affären" eller "Jag uppmanar andra att göra detsamma." '

Lite för enkel "samvetestvätt" är det att bara dela ett inlägg och tycka att man har bidragit. Fråga er då: Vad har jag bidragit med genom att göra så här?

Samma sak gäller även er som tvärtom gör något aktivt genom att skänka pengar till tiggare. Frågar ni er själva nån gång: Vad bidrog jag med i dag när jag skänkte en tia, egentligen? Har man börjat skänka pengar så har man också omedvetet tagit på sig rollen som försörjare.

Skänker du någonsin en sedel/sedlar till tiggare? Varför inte? Det är lätt att skänka mynt och sen åka hem till sig. Bidra till verklig utveckling i stället för att förlänga förnedring och lidande Tänk!

Helena

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare