Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gefle basebolls ungdomar går framåt

Förra helgen deltog Gefle baseboll och softboll club (BSC) lag U15 i Knäckecup i Leksand, återigen i fint samarbete med Rättvik och Uppsala.

Annons

Det är andra cupen som gänget spelar ihop och det märks tydligt i både det offensiva som det defensiva arbetet att laget gör en rejäl utvecklingsresa.

Baseboll är en sport som utmanar spelarna som lär sig den amerikanska sporten både genom bra spelsituationer men även på misstag eller så kallade errors.

Den stora duellen i en match står mellan slagmannen och pitchern där den senare tillsammans med catchern försöker få slagmannen att missa sina slag och bli bränd. Lyckas slagmannen få till ett slag och kommer ut på bas ska denne ta sig runt den kvadratiska planen från bas 1 till 3 och till slut till hemplattan för att göra poäng.

Vid tre bränningar byter lagen sida från defensivt till offensivt spel i något som heter inning.

En match i en cup spelas i ungefär 4 innings eller max 1 tim 45 minuter. Det finns möjlighet att prova på baseboll under midsommarveckan på Sätravallen på sommarbasebollskolan, info finns på geflebaseboll.se.

Läsartext/Lise-Lott Nordsell

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel