Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gefle Dagblads granskning av den islamistiska extremismen i Gävle

Juni 2015: Kanadensaren Said Rageah predikade i Gävle moské. Han hade då tidigare predikat om att kvinnan inte ska få lämna hemmet förutom i undantagsfall.

Juli 2015: Abo Raad står ansvarig för innehållet på en hemsida som bland annat uppmanar muslimer att inte integrera sig i det svenska samhället.

September 2015: Gävle moské vill sprida den extremaste formen av islam som bland annat innebär avskaffandet av demokrati, ta bort kvinnans rättigheter, införande av sharialagar samt dödsstraff på homosexuella.

Även artiklar om att Gävleimamen Abo Raad pekats ut som den militanta islamismens religiösa ledare i Sverige samt att en moskéföreträdare drömmer om att få använda ett IS-pass .

Oktober 2015: Två unga män umgicks i Gävle moské innan de reste till Syrien för att kriga med terroristgrupper .

December 2015: Terroristfinansiär kopplas till grundandet av Gävle moské. Salafistisk stiftelse i Qatar finansierade köpet av Gävle moskés lokaler.

Februari 2016: Styrelsemedlem i Gävle moské delade IS-propaganda på sin instagram.