Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gefleortens går ihop med Arla

Gefleortens går ihop med stormejeriet Arla, det meddelades under torsdagsmorgonen.

TV: Hör Gefleortens vd och ordförande gällande sammanslagningen

Sedan i början av 2017 har Gefleortens sökt efter en extern part att gå samman med och under gårdagen beslutades det att gå samman med mejerijätten Arla.

Vid en föreningsstämma i Gävle ska ägarna enhälligt ha beslutat om att inleda förhandlingar för att gå samman med Arla Foods.

– Det betyder att Gefleortens ägare har beslutat om att vi ska förhandla om ett samgående, säger Gefleortens ordförande Thomas Lundgren.

Karin Bergkvist: Varningsklockor när vi går mot ett mjölkmonopol

En orsak till att Gefleortens har sökt efter en extern samarbetspartner ska vara på grund av den rådande marknaden.

– Vi kan inte vara ett litet mejeri på den marknaden som finns med mycket specialprodukter, vi har svårt att klara den konkurrensen. Därför har vi sökt efter ett samarbete och vi har sökt under alla stenar, kan jag säga, berättar Thomas Lundgren.

Tre krav ska ha ställts i samtalen med Arla gällande den tänkta sammanslagningen. De lokala bönderna, varumärket samt mejeriet ska säkras.

– Det har varit viktiga frågor och det har styrt vårt val av samarbetspartner, säger Thomas Lundgren.