Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gemyt - och lite allvar

GYSINGE
Boulelaget från PRO Sandviken försvarade länets färger väl under den första av tävlingsdagar i Gysinge på lördagen, med två segrar på tre matcher.

Laget, med Leif Nilsson, Hasse Gustafsson och Nils Nyström, representerar Gävleborg i PRO:s eget riksmästerskap i boule, en tävling avgörs i Gysinge i helgen och som har lockat tremannalag från pensionärsorganisationens alla 26 distrikt.
För PRO är boule något riktigt stort. Upp emot 50 000 av medlemmarna beräknas delta varje år i någon form av verksamhet inom sporten.
Laget från Sandviken tränar två gånger i veckan vid Valhalla. Vintertid blir det att åka till Gävle för träning inomhus.
Och även om tävlingen i Gysinge avgörs under gemytliga former är det ingen tvekan om att det finns ett visst mått av allvar.
- Nog vill man vinna, säger Leif Nilsson, som har varit med i riksmästerskapet vid tre tillfällen.
När han i matchen mot Norrbotten avgör en av omgångarna med ett perfekt sista kast jublar Gävleborgsklacken medan motståndarna hänger lite med huvudet.
Finalen avgörs i dag, söndag. Efter första dagen leder fjolårsvinnaren Halland med tre segrar.
SVEN-OLOF EKMAN
026 - 15 96 42
svenolof.ekman_gd.se