Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gerda blir whiskyskepp?

Briggen Gerda borde bli ett fraktfartyg som erbjuder miljövänliga transporter till traktens företag. Det föreslår föreningens vice ordförande Nagamon Andersson. Han hoppas bland annat att Gerda ska få frakta whisky från Mackmyra.

I gårdagens GD avslöjade Briggen Gerdas ordförande Berndt Adetoft att han har planer på nya projekt för briggen. Lönsamheten i att segla med betalande passagerare är inte tillräckligt bra och man behöver därför hitta nya inkomstkällor.
Idag föreslår föreningens vice ordförande Nagamon Andersson att ett sådant projekt skulle kunna vara att erbjuda miljövänlig frakt med Gerda. Och om han får välja vet han vad han tycker att Gerda borde frakta.
- Att få frakta Mackmyra Whisky vore en dröm, säger Nagamon Andersson.
Det återstår att se vad det lokala whiskyföretaget tycker om denna idé. Nagamon Andersson har också en tanke om att låta Briggen Gerda segla omkring som ett representationsskepp för ett antal företag från trakten. Om två veckor ska styrelsen för föreningen Briggen Gerda träffas för att diskutera fartygets framtid.