Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gerda seglar med whisky i lasten?

Briggen Gerda borde bli ett fraktfartyg som erbjuder miljövänliga transporter till traktens företag. Det föreslår föreningens vice ordförande Nagamon Andersson.
Han hoppas bland annat att Gerda ska få frakta whisky från Mackmyra.

Annons

I gårdagens GD avslöjade Briggen Gerdas ordförande Berndt Adetoft att han har planer på nya projekt för briggen. Lönsamheten i att segla med betalande passagerare är inte tillräckligt bra och man behöver därför hitta nya inkomstkällor.

Nu föreslår föreningens vice ordförande Nagamon Andersson att ett sådant projekt skulle kunna vara att erbjuda miljövänlig frakt med Gerda. Och om han får välja vet han vad han tycker att Gerda borde frakta.

– Att få frakta Mackmyra Whisky vore en dröm, säger Nagamon Andersson.

Mackmyra Whisky avfärdar inte tanken på att låta den ädla drycken färdas med den ståtliga briggen.

– Vi tycker att det låter som en spännande idé och diskuterar gärna det med Briggen Gerda, säger Lars Lindberger, pressansvarig på Mackmyra Whisky.

Nagamon Andersson har också en tanke om att låta Briggen Gerda segla omkring som ett representationsskepp för ett antal företag från trakten. Han funderar också på möjligheten att låta Gerda ha en vinterhamn på sydligare breddgrader som hon kunde utgå ifrån på vinterhalvåret för turer med människor och gods. Om två veckor ska styrelsen för föreningen Briggen Gerda träffas för att diskutera fartygets framtid.