Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Getaway siktar högre nästa år

/

Rekordmånga, 12 000 personer, löste biljetter till Getaway i år.
Men arrangören låter sig inte nöjas med den siffran.
– Ambitionen är 15 000 besökare, säger Ami Mörén, presstalesman för FKP Scorpio

Annons

Både polisen och ansvariga för säkerheten var nöjda med årets upplaga av festivalen.

– En jäkligt trevlig festival har det varit, inga tillbud alls på festivalområdet, säger Uffe Krentze som ansvarat för säkerheten nattetid.

– Publiken som kommer är intresserad av musik. Vi har en blandad ålder på besökarna. En del är 50 år och är här för att lyssna på artister som var populära när de var unga.

Regnet duggade när scenerna revs och området städades upp i går morse. Patrik Jansson är scenansvarig och säger att det tar en fem-sex timmar att plocka ned en scen.

– Vi får kanonväder varje år under själva festivalen. Men när scenerna ska rivas regnar det. Och när presenningarna ska ned börjar det blåsa.

Nu ska en utvärdering göras av årets festival och sedan sätter planeringen igång för nästa upplaga.

– Vi ska försöka bräcka 12 000 nästa år. Men vi kan inte bli så mycket större. Ambitionen är att komma upp i 15 000 besökare, säger Ami Mörén.

Redan nu låter arrangören meddela att festivalen flyttas framåt till mellan 1 och 3 augusti.

– Med flytten av datum så kommer det öppna upp och förenkla vårt bokningsarbete, och även rent logistiskt ligga mer lämpligt i tid för vår organisation som genomför flera andra festivaler runt om i Europa, säger Gunnar Lagerman från FKP Scorpio i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons