Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GGIK backar – och behåller sitt damlag

Trycket utifrån, och inifrån, blev för stort.
Därför backar nu Gävle GIK – och behåller sitt damlag.
– Det beskedet vill jag ha öga mot öga innan jag vågar tro på det, säger damlagets spelare Jenny Edin.

Pressmeddelandet som skickades ut från styrelsen var kortfattat i går. Budskapet var dock klart; att damlaget, som i veckan skulle kickas ut från föreningen blir kvar efter att ”klubben fått olika indikationer på att det finns både nya sponsorer och en del lösningar för att på lång sikt säkerställa en långsiktig damsatsning inom Gävle GIK”.

Vilka lösningar det handlar om vill dock inte ordförande Peter Nordqvist gå in på.

– När saker blir fel ska man rätta till det och det tycker jag att vi gjort. Vi har sista dagarna fått vissa indikationer på att det ska gå att göra en fortsatt elitsatsning på våra damer och då är vi naturligtvis beredd att ställa upp och försöka stötta detta med all kraft, säger han.

Spelaren Jenny Edin överraskas av beskedet, och vill gärna vänta med reaktionerna tills hon hunnit prata med sina lagkamrater.

– Det är inget som de talat om för oss tjejer, och det här beskedet vill jag ha öga mot öga av antingen sportkommittén eller vår ordförande först innan jag vågar tro på det.

Det finns sedan tidigare ett möte inplanerat i dag där sportkommittén ska träffa ledarna för ungdomslagen och ge en förklaring och bakgrund till beslutet i veckan.

Mötet blir fortfarande av, men om ordföranden Peter Nordqvist själv kommer vara närvarande kunde han inte svara på i går.

Det finns de som kräver din avgång, vad säger du om det?

– Det har jag inga kommentarer till.

Reaktionerna mot GGIK:s beslut att satsa på herrlaget, och lägga ner damlaget, har varit starka från många håll.

Och nu? Business as usual?

– Vi har inga skulder, ingen ekonomisk kris, säger Peter Nordqvist.

– Men på lång sikt är det tufft att driva två elitlag och vi måste göra nåt, det är grunden till vårt resonemang. Vi blev intensivt uppvaktade av Strömsbro och tyckte det var ett bra alternativ för tjejerna att spela i en förening där man också sa att man var beredd att göra en rejäl elitsatsning och där de skulle slippa konkurrensen från ett herrlag.

– Sen är frågan vilka man ska prioritera, dam eller herr. Det är inget stort publikt intresse för innebandy, det är inte många som går på matcherna, inte ens när vi kvalade till elitserien. Var är alla som har reagerat när vi spelar våra matcher, jag tycker det är märkligt och mycket obehagligt att det blivit så stort medialt med tanke på det lilla, lilla utrymme vi och innebandyn normalt får när vi spelar våra matcher.