Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GGIK förlorade trots radarparets tre mål

Alexander Larsson och Andreas Dahlqvist börjar allt mer se ut som ett riktigt radarpar för Gävle GIK.
Duon levererade tre gånger om i bortamatchen mot IBK Dalen.
– Tyvärr gör vi fortfarande för många misstag och blir straffade, sa Godis-tränaren Andreas Lindström efter 7–3-förlusten.

Annons

Efter två jättelika käftsmällar på bortaplan (3–13 mot Linköping och 1–16 mot Pixbo) var det ett försiktigt och tillbakadraget GGIK som kom till Umeå mot ett lag som dessutom inte är lika bra som tidigare motstånd. Det märktes och i två perioder där det var helt jämnt.

Godis kom dessutom tillbaka den här gången efter att ha hamnat i underläge med både 2–0 och 3–1. Dalens tredje mål var för övrigt riktigt onödigt och kom två sekunder före slutet av första perioden efter ett frislag som Godisspelarna inte kunde täcka undan.

– Det var tungt att ha med sig in i omklädningsrummet. Vi måste bli smartare där och hade bollen i ägo bara sekunderna innan men i stället för att spela säkert så chansade vi för mycket i det läget. Men vi pratade igenom saken och den andra perioden tycker jag är vår, sa Lindström.

Andreas Dahlqvist hade redan gjort sitt första mål i första perioden på en lysande diagonalpassning från Alexander Larsson. Mål två och tre var snarlika. Spelgeniet Larsson höll i bollen och måltjuven Dahlqvist slog till direkt och helt plötsligt stod det 3–3.

– Larsson betyder förstås mycket för oss och har bara på de här tre matcherna gjort sju poäng. Han kommer dessutom att bli ännu bättre. Det börjar bli en bra kemi där, sa GGIK-tränaren.

Dahlqvist har gjort åtta mål på de här inledande matcherna vilket är bra. Nu krävs det att några fler också kliver fram för att avlasta stjärnorna.

När Godis var på väg att ta över matchen drabbades laget av en tveksam utvisning och då gjorde Dalen 4–3.

– Jag tycker att vi inte riktigt fick chansen att vinna den här matchen då domarna var lite väl enögda. Det var inte hela sanningen bakom varför vi förlorade men det påverkade.

När sedan gästerna försökte komma tillbaka i tredje perioden gick det snabbt. På mindre än tre minuter gjorde Dalen tre mål och helt plötsligt stod det 7–3. GGIK tog en timeout men det hände inte så mycket mer utan dalen kunde spela av matchen.

– Klart vi är besvikna över resultatet men nu rasade vi inte ihop som under de två tidigare bortamatcherna. Dalen är också bra och vi lär oss någonting hela tiden. Mot AIK var vi det bättre laget en större del av tiden – det gäller att vi är det i matcherna om vi vill vinna, sa Lindström.

Nästa helg är det match i Träffen igen då Mullsjö kommer på besök.