Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK lägger ned damlaget

I våras kvalade Gävle GIK:s damer till elitserien.

Nu tvingas klubben lägga ned hela laget.

– Ekonomin är körd i botten, säger en person med insyn i GGIK.

Annons

Gävle GIK:s sportchef Peter Nordqvist lämnade den dystra informationen till spelarna i klubbens damlag i går kväll.

Beskedet var kort och koncist: "Vi måste lägga ned damlaget, annars finns inte föreningen GGIK i kvar i framtiden".

– Självklart inte kul alls det här, säger Peter Nordqvist som i övrigt hänvisar till ett samlat uttalande från hela sportkommittén i Godis.

I en information till Sporten säger de att: "GGIK tvingas avbryta en elitsatsning på damsidan. Strömsbro har erbjudit samtliga spelare och tränare att bli stommen i deras nya damelitsatsning".

Anledningen till det drastiska beslutet att lägga ned laget, som så sent som i april kvalade till elitserien, är ekonomiska. Det är främst buss och boendekostnaderna som uppgick till närmare 200 000 kronor som är den största kostnaden. Och utan egentliga intäkter går det inte att bedriva verksamhet på den nivå som damlaget befunnit sig den här säsongen.

Laget var nykomling i division 1 och vann serien i stor stil. Visserligen misslyckades man i kvalet till elitserien, men som helhet får säsongen betecknas som en succé.

Fyra tongivande spelare har dock valt att lämna GGIK under våren – Evelina Rösnäs, Kajsa Lasses, Amanda Johansson samt poängdrottningen Johanna Persson.

Totalt uppgår minussiffrorna till 250 000 kronor bara för damlaget, förutom resor är det hallhyror och domarkostnader samt avgift till innebandyförbundet som gör att minusresultatet blir så stort att GGIK tvingas lägga ned sitt damlag.

Sportkommittén hänvisar bland annat till att Gävle GIK inte ens har en egen kiosk, utan att intäkterna vid hemmamatcherna går direkt till en annan förening samt att klubben saknar medbrukaravtal där man kan arbeta av kostnader mot kommunen.

GGIK har två flicklag, 14 pojklag och ett herrlag – fram till i går hade föreningen också ett damlag.

Sporten sökte spelare i GGIK:s damlag sent i går kväll – när nyheten var ett faktum – utan att lyckas få tag i någon.

Annons