Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF-löfte i pojklandslaget

GÄVLEMarcus Andersson, 15, anses vara ett av Gefle IF:s stora löften. Men helt ordinarie i GIF:s allsvenska juniorlag är han ändå inte.

I går spelade inte det så stor roll. Marcus fick nämligen reda på att han är uttagen i pojk landslaget.

- Klart att man hoppats komma med. Det här känns verkligen jättekul, säger Marcus som i GIF spelar på mittfältet men till landslagets dubbellandskamp mot Finland 27 och 29 augusti är uttagen som mittback.

- Ja, det är lite konstigt det där. Landslagsledningen har bara sett mig som mittback eftersom jag spelade på den positionen i distriktslaget både i Junsele och Halmstad. Fast helst spelar jag nog på mittfältet.

Uttagen är han men något brev från förbundet och förbundskaptenen för vårt yngsta landslag, Roland Larsson, hade han inte fått i går.

- Nej, jag fick reda på det nu på träningen, förklarar Marcus.

Möter Finland
Under Halmstadslägret blev Marcus Andersson uttagen till ett All Star-lag och fick sedan åka med till ett landslagsläger på Bosön där 32 av landets bästa 15-åringar samlades.

- Det var väl där som man började fundera på det här med landslaget, säger Marcus som alltså klarade den sista gallringen och är en av de 18 spelare (16+2) som finns med mot Finland i Strängnäs i slutet på månaden.

Marcus klubbkompis, forwarden Jimmy Kring-Karlsson, var också med på Bosön men han lyckades inte kvalificera sig för vidare landslagsspel den här gången.

- Han kommer säkert igen, säger Marcus Andersson som spelar på mitten i GIF:s lag i Gävle-Dala serien.

Han hoppas förstås få fler chanser i juniorallsvenskan där han gjort fyra-fem inhopp den här säsongen. Och tränaren Thomas Andersson har bara lovord att komma med när det gäller hans adept.

- Marcus är väldigt kraftfull och har en mycket bra spelförståelse, det är jättekul att han får chansen i landslaget. Det är väldigt länge sedan vi hade en ren GIF-produkt i landslaget, säger Thomas.

Duong Thach, numera i Bolton, som spelar i P.16-landslaget kom ju från GGIK innan han gick till GIF.

- Hur jag ska klara av spel i landslaget? Det vet jag inte, jag har ju inte provat på det tidigare. Jag får ta det som det kommer, säger Marcus som snart börjar nian på Sörby-skolan.

Det närmaste målet efter dubbellandskampen mot Finland är att bli uttagen till en stor turneringen i Frankrike i november.

- Sedan, om man inte får chansen i någon större klubb, är målsättningen att ta en plats i Gefles A-lag, menar Marcus Andersson.

DANIEL SANDSTRÖM