Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF-spelare trivdes på läger

När barnen från Lilla Sätraskolan och Ulvsäterskolan skulle spela fotbollsmatch vid Nyöstertorpet fick de nya medspelare. Yannick Bapupa, Tomas Fernandez och Omar Jawo från Gefle IF dök upp och deltog, men fick lämna planen mållösa.
– Det var jätteroligt, säger Jesper Jansson, 7, som gjorde ett mål.

Från och med i måndags pågår fritidsverksamhet vid Nyöstertorpet i Sätra, Gävle. Massvis med barn mellan fem och tio år leker, badar, målar och snickrar tillsammans under en veckas tid.

– Vi är ute hela dagarna. Från halv sju till sex. Det är kul för ungarna att få lämna asfaltsdjungeln, säger Pia Persson, förskolelärare på Ulvsäterskolan.

Torsdagens största behållning för barnen var tveklöst fotbollsmatchen.

De delade snabbt in sig i två lag med gula och röda västar, och spelet böljade fram och tillbaka över den lilla planen.

Både barnen och de tre spelarna från Gefle IF såg ut att trivas, och föräldrarna vid sidan om skrek uppmuntrande.

– Straff! ropar Yannick Bapupa efter en tackling och skrattar.

Efter ett par fina soloräder från båda lagens spelare slutade matchen 4–4.

En av de mer oväntade situationerna uppstod när lilla Linus dribblade sig förbi några motspelare, och fri med målvakten plockade upp bollen och kastade mot mål.

Målvakten lyckades dock avstyra kastet.

– Det är alltid roligt att lira med småbarn, och att de är glada. Det var många som tog för sig i dag, säger GIF:s Tomas Fernandez, som själv är från Sätra.

Numera ser det fint och idylliskt ut vid Nyöstertorpet, men tidigare har det varit mycket skadegörelse nattetid.

– I april var det som värst. Varje morgon fick vi plocka bort ölburkar som tonåringar lämnat efter sig. Vi fick också sätta fast utedasset som någon brukade välta. Men nu är det lugnt igen, säger Pia Persson.

Sedan 2005 klipper inte kommun längre gräsplanen vid Nyöstertorpet.

Därför har den intilliggande bostadsföreningen Stenbergsvägen köpt en gräsklippare, och ser till att det går att spela boll under sommaren.