Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF-stjärnan missar ÖSK-matchen

Erik Törnros bröt foten tidigare i veckan.

Nu är Mikael Dahlberg också skadad. GIF har anfallskris inför dagens möte med Örebro.

– Han provade spela i dag på träningen, men han kan inte vara med mot Örebro, säger Pelle Olsson.

Formen på GIF är oroväckande inför dagens match. Tre raka förluster har Pelle Olssons mannar radat upp. Inte nog med det så kommer laget att få klara sig utan anfallaren Mikael Dahlberg mot Örebro, och troligtvis också Jonathan Hellström som legat sjuk hela veckan och genomförde sin första träning i går.

Mikael Dahlberg slutförde träningen, men tejpades hårt runt låret och försvann in i omklädningsrummet tillsammans med naprapaten Fredrik Wallström.

– Vi har bara två anfallare kvar nu i Dragan Kapcevic och Jakob Orlov. Men vi kan spela med Jonas Lantto på topp också, så vi får se hur vi kommer att ställa upp, säger Pelle Olsson.

Vänstermittfältaren Jonathan Hellström har gjort några imponerande insatser och fyllt luckan efter James Frempong. Nu ser det ut att bli ett rakt byte igen mellan spelarna. Frempong gjorde ett bra inhopp sist mot Mjällby och är högaktuell från start idag.

– Jonathan har haft feber och haft halsont hela veckan. Så han har inte kunnat träna alls i veckan förutom nu på fredag. Därför har Frempong stor chans att spela, säger Pelle Olsson.

Gefle har motvind i allsvenskan och problemen har börjat hopa sig. Men det finns ljus i mörkret.

Olof Mård är tillbaka från avstängning och kommer att bli en nödvändig förstärkning eftersom försvarsspelet sett darrigt ut, speciellt senast mot Mjällby. Tillsammans med Daniel Theorin har mittbackparet varit stabilt hela säsongen.

– Det är aldrig kul att missa matcher och det blir skönt att spela igen. Det har funkat bra med Theorin, och vi måste fortsätta jobba hårt. Vi måste försöka vända den här negativa trenden nu. Nu spelar vi på hemmaplan och vi ska visa att det är vi som bestämmer, säger Olof Mård.

Hur ska ni vända på den negativa trenden?

– Inga hemligheter så, utan vi måste jobba hårt i alla lagdelar. Man ska inte dra för stora växlar av att vi har släppt in mycket mål. Vi får inte bli för destruktiva och sätta för mycket fokus på det. Det har fungerat tidigare och det gäller att vi hittar tillbaka till ett bra försvarsspel och blickar framåt, säger Olof Mård.

Örebro kommer till Gävle med ett gott självförtroende. Laget vände sin negativa trend på fem raka förluster med vinst mot Norrköping i förra omgången. Och till skillnad från Gävle så har laget fått tillbaka några skadade spelare, men ÖSK:s tränare Sixten Boström tar ingenting för givet.

– Gefle har spelat bra, även om de inte har fått resultaten med sig. Vi har fått tillbaka rytmen efter segern senast samtidigt som vi har fått många viktiga spelare tillbaka från skada.