Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädje över nya lokaler

HEDESUNDA
I dag inviger landstingsrådet Ingrid Liljegrääs och primärvårdsdirektör Anneli Hultman hälsocentralens efterlängtade nya lokaler.

Annons
- Vi är nöjda och glada och stolta att vi efter alla år har fått de här lokalerna, säger verksamhetschef Kerstin Olsson.
I mitten på 1990-talet började hälsocentralen bli trångbodd och 1998 kom lokaldiskussionerna i gång på allvar. Att lokalerna var små och lyhörda och att hälsocentralen delade väntrum med apoteket hotade sekretessen berättar Kerstin Olsson. Ventilationen var också dålig.

Många turer
Det har varit flera turer innan landstinget bytte till sig lokaler från kommunen och byggde om dem. Det hus där hälsocentralen höll till tidigare har nu byggts ihop med det före detta kommunhuset genom en entré. Under ett öppet hus på onsdagseftermiddagen visar hälsocentralen sina utrymmen, som alla ligger i samma plan.
- Det är inte bara personalen som är nöjd utan det är ett lyft också för patienterna, säger Kerstin Olsson som hoppas många ska ta tillfället i akt att gå husesyn.

Bättre samarbete
Hälsocentralen har arbetat i de nya lokalerna hela sommaren och Kerstin Olsson säger att de redan märkt att samarbetet blivit bättre. Apoteket ska även i fortsättningen dela entré med hälsocentralen, men hinner flytta in först nästkommande vecka i sina nya lokaler.
På många hälsocentraler står läkartjänster obemannade och fylls med stafettläkare, men Hedesunda hälsocentral har full bemanning. Kerstin Olsson berättar att de två läkartjänsterna är besatta liksom de sex distriktsskötersketjänsterna, tre underskötersketjänsterna och två sekreterartjänsterna.

ANNA BAGGE